Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals kan tegen Linda Olen de punten niet thuishouden : 1-2

VC Herentals - Linda Olen

Linda Olen en VC Herentals hebben al enige jaren een jeugdsamenwerkingsverband. Het was al een tijdje geleden dat  beide fanionelftallen elkaar in de ogen keken. Bij de bezoekers liepen met Andries, Baeten, Spiessens en Van den Vonder, nogal wat spelers rond met een VC verleden.

Wat een blij weerzien en een mooie pot moest worden, wat het deels ook werd, werd overschaduwd door jammerlijke scheidsrechterlijke beslissingen, in een wedstrijd die geen winnaar maar ook geen verliezer verdiende.

"Een loden hitte van boven de 30 graden beloofde geen zinderend voetbal", zegt Jan Deckers, communicatie VC.   "Wouters had, tijdens de opwarming, een verrekking opgelopen en kon niet starten. We begonnen met een deja-vu gevoel want binnen de 3 minuten, net als vorige week in Oosthoven, was VC al op achtervolgen aangewezen.

Brosens pareerde een schot van Andries, Van Vlerken kon aan de tweede paal simpel binnen tikken: 0-1.  Linda wou de klus snel klaren want in de 6e minuut was er alweer een grote kans maar de bal bleef in de kleine rechthoek hangen en kon nog net ontzet worden.

De bezoekers hadden het beste van het spel. Na een kwartier pas noteerden we schoten van Delrue en Vilvarajah maar die konden Linda-doelman Vervaeren niet verontrusten. Maar het was het sein voor de thuisploeg om een tandje bij de steken. En roodwit werd sterker.

De Olenaren vonden hun voorspelers niet onmiddellijk meer en VC dreigde. In de 26e minuut liep Dillen voorbij zijn bewaker, zijn voorzet bereikte Vanlommel en Dries prikte de gelijkmaker binnen: 1-1.

VC onder stoom met een schot van Ziedins dat over waaide. En dan, in minuut 35, een eerste scheidsrechterlijke beslissing met vraagtekens. Delrue haalde de achterlijn, maar werd aangetikt binnen de grote rechthoek. De ref twijfelde een klein ogenblik en gebaarde dan van geen strafschop. Interpretatie van de scheidsrechter, daar hebben we alle begrip voor.

De  wedstrijd kabbelde ondertussen naar een verdiende rustpauze, met een logische stand, maar Vilvarajah kon toch bijna Vervaeren nog verrassen.

In de 52e minuut gingen de poppetjes aan het dansen. Sproelants probeerde het vanop afstand. De bal werd beroerd door een Linda-verdediger en kwam zo bij Delrue terecht. Max scoorde maar de fysiek inparate lijnrechter kwam wat later aangehuppeld met de vlag omhoog.

Een met een gsm opgenomen video bewees het tegendeel. Het brak de wedstrijd wel open want even later was er een heet standje voor het VC-doel maar ook nu werd de bal ontzet.

n de 70e minuut ontplofte al wat rood en wit gezind was. Een bezoeker haalde de achterlijn, werd aangetikt, cfr. Delrue maar nu ging de bal wel op de stip. Spiessens stuurde Brosens de verkeerde kant op: 1-2.

De verzengende hitte eiste zijn tol. VC wou nog wel maar de tanks waren al een tijdje zo goed als leeg. Toch kreeg het nog enkele kleinere kansjes. In de 85e minuut kreeg de thuisploeg dan nog een volgende opdoffer te incasseren.

Sproelants verdraaide zijn knie en is naar alle waarschijnlijkheid weken uit. Toch wou VC waar het meende recht op te hebben. Vanlommel werd  op rechts aangespeeld. Zijn voorzet kwam perfect op het hoofd van Obbels maar die kopte de verdiende gelijkmaker een half metertje naast het Olense doel.

De lijnrechter was achteraf de het gespreksonderwerp waarbij de man de Herentalse oefenmeester nog geel aansmeerde maar niet aanspreekbaar was over het afgekeurde Herentalse doelpunt. Hij zal het wel geweten hebben.

Het is haast niet te geloven maar naast Raymaeckers, Dams, Wouters is met Sproelants de Herentalse ziekenboeg na 2 wedstijden weer aardig aan ’t vollopen.

Met een 0 op 6 kan je moeilijk van een droomstart spreken. Het is echter voor roodwit zaak om, ondanks alle tegenslagen, de kalmte te bewaren. Het seizoen is nog lang.

Door de technische kwaliteiten van de ploeg kan winst niet uitblijven, misschien volgende zondag al, in alweer een thuiswedstrijd. Tegen stadsgenoot Noordstar nog wel. Aanvang om 15:00 u.  Foto's Ilse Bax /NNieuws.